Gode grunner til at du bør skaffe deg en klokkeboks

Gode grunner til at du bør skaffe deg en klokkeboks

Klokkeboks, klokke-etui, klokkeskrin, reise-etui eller klokkerull. Kjær barnt har mange navn.

Uansett hva du kaller det kan det være kjekt å ha en boks hvor man oppbevarer klokkene sine.

Vi i Klokkr har vår egen nettbutikk hvor vi selger klokkebokser i forskjellige størrelser, farger og fasonger (sånn sett er vi nok litt partiske), men i denne artikkelen lister vi opp flere grunner til at man bør skaffe seg en klokkeboks.

Dette gjelder jo spesielt om man har flere klokker man liker å bruke eller oppbevare. Har man én klokke man for det meste går med kan kanskje nøye seg med en «pouch».

Under ser du hvorfor vi mener alle klokkeinteresserte bør ha en klokkeboks.

1. Trygg oppbevaring

Klokker kan være svært dyre. Derfor lønner det seg å sørge for at klokkene ligger trygt når man ikke bruker dem. Har man klokkene liggende løst i en skuff vil disse kunne komme borti hverandre eller andre ting og få skraper eller merker. Dette ønsker man selvsagt å unngå.

De aller, aller fleste klokkebokser (og alle vi har i nettbutikken) sørger derimot for at klokkene ligger på hver sin plass og ikke kommer borti noe annet enn materialet i klokkeboksen.

2. Orden

Om du har mange klokker kan det være viktig å holde orden og oversikt over samlingen. Med en klokkeboks som passer antallet klokker du har vil ikke én bli liggende i skuffen, én liggende på badet og én på nøkkelhylla i gangen. En klokkerull er dessuten en effektiv måte å oppbevare klokker på ettersom man ofte finner varianter som brettes oppå hverandre eller rulles sammen.

Har du en veldig stor samling er klokkebokser en fin måte å holde klokkene i kategorien sammen og oversikt. En klokkerull for vintage, en boks for dykkerklokkene, også videre.

3. Du kan enkelt vise frem klokkene din

Enten du har besøk av en med-klokkeinteressert eller skal spørre noen om hvilken klokke du bør velge til et gitt antrekk, er en klokkerull en fin måte å vise frem klokkene på. Det finnes også klokkeskrin med gjennomsiktig lokk som gjør klokkeboksen til noe man har fremme til enhver tid.

Skal du på et GTG-treff er det også en veldig fin måte å frakte klokkene på og vise frem når du møter andre i hobbyen.

Sjekk gjerne ut vårt utvalg av klokkebokser, reiseetuier og klokkeruller her.

4. Fint å reise med

Og apropos å frakte klokker. Skal du til utlandet, på ferie eller flytte er klokkeruller og reiseetuier er kjekk og trygg måte å frakte klokkene på. Mange ønsker å ha med flere klokker på tur - for eksempel en penklokke og et ur som tåler vann.

På samme måte som beskrevet i punkt 1 vil ikke klokkeboksen og klokkene ta noe skade av å bli litt kastet rundt.

5. Det er en veldig bra gave

Å gi bort en klokke kan være veldig dyrt - en klokkeboks er som regel litt mer overkommelig. Har du klokkeboks selv og har nytte av det vil sannsynlig flere ha det på samme måte. En klokkeboks er en gave som kan vare i mange år. Den er nyttig og noe man bruker nærmest daglig. Dét kan man ikke si om alle gaver...

Tilbake til bloggen